Proof-read Food Vocab please? -
12-05-2010, 04:28 PM
Hi, I'm doing a large poster for my sister and I want to check the vocabulary for it is correct. I don't trust my dictionary! Basically each item will be labelled with Kanji (if applicable), the english meaning in english and the reading. So could someone check if the Kanji are correct- obscure or rarely-used kanji are OK, as this is mostly for the look of the thing but I'd rather avoid あてじ/incorrect Kanji! and also can you check if the hiragana reading is correctly written, please. Feel free to totally ignore the romaji, though i can figure that out myself as long as the hiragana are correct.
漢字 読み方 英語 ロマ字
生姜 しゅうが Ginger Shouga
冬瓜 とうが?とうがん? Wax Gourd Touga/ tougan
サツマ芋 さつまいも Sweet potato Satsuma-imo
里芋 さといも Taro yam Sato-imo
黒豆 くろまめ Black beans kuromame
秋刀魚 さんま Pacific Saury Sanma
蜜柑 みかん Satsuma Mikan
鰯、鰮? いわし Sardine Iwashi
柚 ゆず Asian Citron Yuzu
銀杏 ぎんなん Gingko Nut Gin-nan
玉葱 たまねぎ Onion Tamanegi
魳 かます Barracuda Kamasu
鱸 すずき Sea Bass Suzuki
茸 きのこ Button mushroom kinoko
鮭 さけ Salmon Sake
鯖 さば Mackerel Saba
胡桃 くるみ Walnut kurumi
柿 かき Persimmon/Sharron fruit Kaki
林檎 りんご Apple Ringo
松の実 まつのみ Pine kernels Matsu-no-mi
松茸 まつたけ Matsutake Matsutake
- シナモン Cinnamon Shinamon
栗 くり Chestnut Kuri
南瓜 かぼちゃ Kabocha kabocha
紫蘇 しそ Sarsaparilla Shiso
小麦 こむぎ Wheat Komugi
穴子 あなご Conger eel Anago
杏 あんず Apricot Anzu
鮎 あゆ Sweetfish Ayu
鱧 はも Pike eel Hamo
枝豆 えだまめ Soy bean Edamame
茗荷 みょうが Ginger bud myoga
蓮根 れんこん Lotus root Renkon
鰹 かつお Bonito katsuo
葡萄 ぶどう Grape Budou
大根 だいこん Daikon Daikon
梅 うめ Sour Plum Ume
茄子 なす Eggplant Nasu
胡瓜 きゅうり Cucumber kyuuri
水瓜 すいか Watermelon Suika
麦 むぎ Barley mugi
苺 いちご Strawberry ichigo
鰻 うなぎ Eel unagi
- トマト Tomato Tomato
玉蜀黍 とうもろこし Sweetcorn Toumorokoshi
蛸 たこ Octopus Tako
空豆 そらまめ Broad bean sora-mame
烏賊 いか Squid ika
- ピーマン Sweet pepper/bell pepper piiman
桜ん坊 さくらんぼ Cherry Sakuranbo
— メロン Melon Meron? or just Melon?
蟹 かに Crab Kani
法蓮草 ほうれんそう Spinach Hourensou
白菜 はくさい Bok choi hakusai
鮟鱇 あんこう Anglerfish/monkfish Ankou
人参 にんじん Carrot Ninjin
鱈 たら Cod Tara
河豚 ふぐ Puffer fish Fugu
牡蠣 かき Oyster Kaki
長葱 ながねぎ Spring onion Naganegi
鮪 まぐろ Tuna Maguro
- ロブスタ Lobster Robusuta
- キャベツ Cabbage kyabetsu
鯰 なまず Catfish Namazu
海老 えび Prawn Ebi
蕪 かぶ Turnip Kabu
鮃 ひらめ Turbot/hailbut Hirame
鰈 かれい Plaice/flounder Karei
帆立貝 ほたてがい Scallop Hotategai
- チャイブ Chives chaibu
細魚 さより halfbeak Sayori
竹の子 たけのこ Bamboo shoot Take-no-ko
黄身 きみ Egg yolk Kimi
白身 しろみ Egg white shiromi
鰆 さわら Spanish mackerel sawara
蕗 ふき Butterbur fuki
薇 ぜんまい Royal fern zenmai
丁字 ちょうじ cloves Chouji
ご飯/米? ごはん/こめ? rice Gohan/kome
胡麻 ごま Sesame seed goma
蕨 わらび Bracken warabi
??? なつめやしのみ? Date natsuyashi-no-mi?
黒胡椒 くろこしょう peppercorn Kuro-koshou
三つ葉 みつば Japanese trefoil Mitsuba
- セロリ Celery Cerori
真鯛 まだい Red bream Maddai
目張 めばる Rockfish Mebaru
たらの芽 たらのめ Fatsia sprout Tara-no-me
蛤 はまぐり clam Hamaguri
山葵 わさび wasabi Wasabi
菜の花 なのはな Rapeoil flower Na-no-hana
大蒜 にんにく garlic Ninniku
??? じゅんさい watershield? jyunsai
独活 うど ??? udo
よろしくおねがいします!
Last edited by Columbine : 12-05-2010 at 04:32 PM.
|