|
||||
05-01-2008, 11:55 PM
Hiragana:
あ い う え お a i u e o か き く け こ ka ki ku ke ko さ し す せ そ sa shi su se so た ち つ て と ta chi tsu te to な に ぬ ね の na ni nu ne no は ひ ふ へ ほ ha hi fu he ho ま み む め も ma mi mu me mo や ゆ よ ya yu yo ら り る れ ろ ra ri ru re ro わ を wa wo ん n Katakana: ア イ ウ エ オ a i u e o カ キ ク ケ コ ka ki ku ke ko サ シ ス セ ソ sa shi su se so タ チ ツ テ ト ta chi tsu te to ナ ニ ヌ ネ ノ na ni nu ne no ハ ヒ フ ヘ ホ ha hi fu he ho マ ミ ム メ モ ma mi mu me mo ヤ ユ ヨ ya yu yo ラ リ ル レ ロ ra ri ru re ro ワ ヲ wa wo ン n Hope this helps! |
|
|||
05-02-2008, 12:38 PM
Having studied Maths to degree level, Ive seen all kinds of symbols.... Sigma, psi, epsilon, theta... etc
However, those squiggles are a bit more difficult to remember and apply. Any tips on how to begin to remember/use the hirigana and katakana? |
|
||||
05-05-2008, 09:06 PM
I bought the Tuttle workbook for each and did them the whole way through. After that - Write them over and over and over again. I learned each in about a week that way.
You could also do flash cards if you think that would help. Here's the link to the hiragana workbook I used... I can't find the katakana one again but it's by the same company. Good luck! Barnes |
|
||||
05-05-2008, 10:24 PM
Hiragana and Katakana Practice - Real Kana
Click the link above. Good luck. |
Thread Tools | |
|
|